Nederlands 

De avonturen van Rinky Toys in Dorst

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Beste Bezoeker, deze pagina vind u op de website zoals deze voor bezoekers bedoeld is.

 

 

 

 

 

 <- Gebruik de button om naar de juiste locatie te gaan

 

________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 De avonturen van Rinky Toys in Dorst


Rinky Toys is geboren en betrekt een nieuw bedrijfspand  aan de Vliert in Dorst,  (een dorp vlak bij Breda.)


Rinke Horemans, de man achter RinkyToys was al van jongs af aan geïnteresseerd in bromfietsen en was ook al snel actief met het kopen en verkopen van bromfietsen.  Al snel werd dit bekend en kwamen de jongeren naar hem toe voor hulp of om een bromfiets te kopen. Deze hobby gebeurde van uit het ouderlijk huis en begon behoorlijk uit de hand te lopen. Er moest iets gebeuren en dat kwam in de vorm van een schuur in Effen waar Rinke samen met een maat zijn hobby groots kon uit oefenen.


Dit groeide al snel uit tot wat je tegenwoordig een startende ondernemer zou noemen. Punt was wel dat Rinke nog een baan had en dat zijn tijd beperkt was net als de ruimte die hij ter beschikking had.


Rinke werkte inmiddels parttime in een bromfietszaak en had een eigen klantenkring opgebouwd voor de Puch en Tomos brommers en onderdelen. Hij zat inmiddels een paar jaar in Effen en kreeg steeds meer voorraad In de schuur aldaar. Het was duidelijk  dat ook de schuur in Effen een maatje te klein was voor de aspiraties van Rinke. Het kon op deze manier niet doorgaan, er moest iets gebeuren.


Maar Rinke was wel erg enthousiast want zijn hart lag toch wel bij die bromfietsen en daarom besloot hij zijn hobby om te zetten in een bedrijf en liet zich inschrijven bij de kamer van koophandel in Breda.


De schuur in effen was toch niet de juiste locatie voor een onderneming zoals Rinke dat voor zich zag, maar wat dan wel? Er zou een pand moeten komen met veel meer ruimte en goede toegankelijkheid voor klanten was  belangrijk. Het pand moest betaalbaar zijn en ruimte geven voor eigen ideeën wat betreft de indeling. Het hoefde niet op een toplocatie te staan maar wel goed bereikbaar zijn.


Zo’n firma moet natuurlijk ook een naam hebben, daar wist de broer van Rinke wel iets op.De firmanaam Rinky Toys is ontstaan doordat de eigenaar , Rinke Horemans  zijn voornaam en zijn favoriete speelgoed  “DINKY TOYS” combineerde en zo vormden zij de bestanddelen van de naam Rinky Toys .


Het meest geschikte pand werd gevonden in Dorst. Het was zeker niet af en er moest nog heel watgebeuren om de gewenste showroom, werkplaats en winkel te realiseren.


De vestiging is ingeschreven en zal zich bezig houden met.Handel in en reparatie van  brommers , motoren en onderdelen.
Het nieuwe pand is een verzamelgebouw met een ruime parkeerplaats aan de Vliert in Dorst en biedt volop ruimte. Er was zelfs de mogelijkheid om brommers uitgebreid te testen op hetzelfde gesloten bedrijventerrein. Met een vloeroppervlakte van 450 m2 kon Rinke helemaal los, en het was goed bereikbaar vanaf de snelweg.


Verschillende verbouwingen volgden elkaar op, vides werden aangelegd, en een professionele werkplaats ingericht. Hierdoor ontstond er een verwarmde winkel en een werkplaats gedeelte met ruime  magazijnen.


Nu het pand in Dorst er is kan het grote werk beginnen.


Met de veranderingen aan het pand wordt er ook meer sfeer in gebracht met een oude winkelpui en sfeervolle attributen. Al met al een fijne locatie om Rinky Toys verder vorm te geven.

Aanvankelijk verkocht Rinky Toys  ook wel klassieke motoren , vooral oudere Japanners , maar later heeft Rinke zich echt toegelegd op de brommers. Naast Puch en Tomos verkocht hij ook wel de merken Zundapp, Kreidler, Honda, Yamaha etc.
 
Het was toch een hele klus om dit oude pand in een mooi nieuw jasje te steken met behoud van de functionaliteit. Maar het is mooi geworden en ook praktisch. Ook toen al reageerde de klanten positief en ze kwamen graag naar Rinky Toys om te profiteren van de kennis en de immer groeiende voorraad bromfietsen en onderdelen.


Voor Rinke Horemans  was  Dorst een succes en het was een genot om er te mogen om er te mogen werken. Er was veel contact met de klanten en dat was waar het om ging. Aandacht dat was ook waar de klant voor kwam, hulp bij technische problemen en oplossingen  in de vorm van onderdelen. Ja onderdelen daar ontbrak het niet aan, veel nieuwe en gebruikte onderdelen waren voorhanden en ook speciaal opnieuw gemaakte onderdelen.


Rinke heeft dierbare herinnering aan Dorst